ברוכים הבאים. במאמר זה אני רוצה לדבר אתכם על סוגי מדיה, שכפול דיסקים למוזיקאים ובתי תוכנה וכל חברה אחרת אשר מבקשת ליצור מדיה קשיחה מסוג כלשהו, על הצורך בתעשייה ועל הצורה בה זה נעשה. כמו כן אני רוצה לגעת ממש בקצרה בסוגי המדיה הקיימים כיום במגירות, בפנקסי דיסקים ובעבודה של כולנו.
כמו תמיד אני מזמין אתכם לקחת חלק ולהגיב ואשמח לשמוע את דעתכם / מידע נוסף בנושא שכפול דיסקים וסוגי מדיה אז אל תהיו בישניים. יצאנו לדרך…
סוגי מדיה עכשווים
למרות שנדמה שהדיסק בו אנו משתמשים כדי לשמוע מוזיקה או כדי להתקין תוכנה היה קיים מאז ומעולם ההיפך הוא הנכון ובעולם בו תעשיית המחשוב יושבת על קצה טיל בין כוכבי האמת היא שזה קרה לא מזמן. אבל רגע לפני שאנו נכנסים לתאריך כמה מילים על סוגי המדיה השוניםדיסק CD-R
(מתוך ויקיפדיה: מקור)CD-R (ראשי תיבות של: Compact Disc Recordable) הינו תקליטור דיגיטלי שהומצא על ידי חברות סוני ופיליפס.בניגוד ל-CD-RW, התקליטור ניתן לכתיבה פעם אחת בלבד ומרגע שהמידע נכתב עליו הוא ניתן לקריאה בלבד (Read-only) על כן הוא נקרא בעבר CD-WO (ראשי תיבות של: Compact Disc Write Once). ניתן לשמור עליו מוזיקה, מידע ואף סרטים (באמצעות VCD).
מידע נוסף על דיסק CD-R
- הדיסק הראשון הוצג בשנת 1988
- הדיסק הראשון הומצא על ידי פיליפס וסוני
- המכונה הראשונה לייצור דיסקים מסוג CD-R עלתה 35,000 דולר
- דיסק CD-R הוא בעובי 1.2 מילימטר
- דיסק CD-R הוא בקוטר 120 מילימטר
- נפח האחסון הנפוץ הוא 74 דקות או 650MB
דיסק CD-RW
(מתוך ויקיפדיה: מקור)במחשבים, תקליטור לכתיבה חוזרת, או CD-RW, הוא תקליטור המשמש כאמצעי לאחסון נתונים, שניתן לכתוב ולמחוק ממנו נתונים, לעומת תקליטור תקני שעליו אפשר לכתוב פעם אחת בלבד. בזמן שבתקליטור תקני הנתונים מוטבעים באופן פיזי בשכבת אלומיניום ממורקת, תקליטורי CD-RW מכילים שכבת כתיבה משתנה כשמאחוריה שכבת אלומיניום ממורקת.
קרן לייזר גורמת לשינוי כימי בשכבת הכתיבה בצורה של המסת גבישים לחומר בעל צורה בלתי מוגדרת (פעולת "כתיבה") או החזרת החומר לצורה גבישית על ידי קירורו בטמפרטורה נמוכה יותר (פעולת "מחיקה"). הצורה שבה החומר השונה מחזיר אור בנקודות שונות דומה לצורה שבו השקעים הפיזיים בתקליטור תקני מחזירים אור, ולכן מבחינת קרן הלייזר שניהם פועלים באותה דרך.
מידע נוסף על CD-RW
- הדיסק הראשון הוצג בשנת 1997
- דיסק CD-RW לא עובד בוכננים לפני שנה זאת
- לדיסק CD-RW אורך חיים קצר פי 10 מCD-R
- דיסק CD-RW הוא בעובי 1.5 מילימטר
- דיסק CD-RW הוא בקוטר 120 מילימטר
- נפח האחסון הנפוץ הוא 80 דקות או 700MB
דיסק DVD
(מתוך ויקיפדיה: מקור)DVD הוא תקליטור שהמידע בו מאוחסן בצפיפות גבוהה במיוחד, דבר המאפשר לאחסן על-גבו מידע דיגיטלי רב. קיימים תקליטורי DVD בפורמטים שונים; כמות המידע שניתן לאחסן על-גבם נעה בין 4.7 ג'יגהבייט ו-17 ג'יגהבייט. לשם השוואה, על תקליטור CD-ROM ניתן לאחסן לכל היותר 0.9 ג'יגהבייט. ה-DVD הינו המצאה חדשה יחסית; התקליטורים והנגנים הראשונים הופיעו לראשונה ב-1996 ביפן וב-1997 בארצות הברית. בשנת 2005, שנים בודדות לאחר הופעתו, הפך ה-DVD לאמצעי האחסון המועדף.
מידע נוסף על DVD
- הDVD הראשון הוצג בשנת 1995
- הנפח של דיסק DVD הוא 4.7 ג'יגה
- דיסק DVD דו צדדי הוא בנפח 8.5 ג'יגה
- דיסק DVD הוא בעובי 1.5 מילימטר
- דיסק DVD הוא בקוטר 120 מילימטר
שכפול דיסקים
שכפול דיסקים מכל סוג הוא תהליך אשר מתבצע על ידי מכונות תעשייתיות יעודיות למטרה זאת. אולי נדמה כי ניתן לשכפל דיסקים באמצעים ביתיים אך דיסקים שישוכפלו בצורות אלו לא יחזיקו זמן רב ואורך החיים שלהם קצר בצורה ניכרת לעומת דיסקים (ואני מתייחס לכל סוג של מדיה קשיחה.)כמו כן תהליך ההדפסה על דיסקים הוא תהליך מכני מקצועי ולא ניתן לספק הדפסה מקצועית בעזרת מדפסת ביתית או אפילו מדפסות אשר נקראות מדפסות מקצועיות לכאורה. בשנים האחרונות הפכה שיטת הדפסת משי לשיטה המועדפת כיוון שהיא מאפשרת הדפסה של צבעים באיכות גבוהה ובצורה צפופה על פני הדיסק.
איכות ההדפסה על דיסקים בעת תהליך שכפול דיסקים הוא חלק קריטי בתהליך של שכפול דיסקים וישפיע על איכות הדיסק המוגמר
שכפול דיסקים למוזיקאים
הקהל אשר עושה שימוש נפוץ ביותר בשירותיהן של חברות שכפול דיסקים הם מוזיקאים. שכפול דיסקים למוזיקאים הוא עדיין שירות פופולארי למרות עלייתו של האינטרנט ומכשירים סלולריים ואין לו עדיין תחליף של ממש ביצירת אווירה באירועים, מועדונים ובתחנות רדיו.שכפול דיסקים לחברות תוכנה
סוג נוסף של עסקים אשר עושים שימוש נפוץ בשירותיהן של חברות שכפול דיסקים הם בתי תוכנה. שכפול CD לתוכנות הוא שירות הכרחי אשר עוזר לחברות תוכנה להפיץ את שירותיהן ולהגיע לשווקים חדשים. חברות רבות אפילו עושות שימוש בשירותי שכפול DVD כדי להנות מנפח גדול יותר ולאפשר שילוב של סרטונים ומדיה מתקדמת אשר נחשבת למדיה קלה יותר להבנה ושימוש.אני מקווה שמצאתם מאמר זה למועיל ואינפורמטיבי
ותודה שבאתם לבקר באתר מידע איכותי.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה